Najbolji i najplaćeniji bubnjari svih vremena

05.10.2016.
Kategorija: Stringer

Bubnjevi vise od 6.000 godina privlače pažnju ljudi. Oni su jedan od najvažnijnijih instrumenata u modernoj muzici, koji zahteva izuzetnu sposobnost kada se radi o sviranju. Ukusi su različiti, a isto tako i ocene ko je najbolji. Predstavljamo vam pet ljudi koji su obeležili svojim ritmom istoriju muzike, a isto tako i pet onih koji su za to dobili najviše novca. 

Najbolji bubnjari

Peto mesto zauzima Džoi Džordison  (Joey Jordison) iz hevi metal benda “Slipknot”, na osnovu ocene britanskog magazine “Q”. Ipak, časopis “Rhythm” proglasio ga je najboljim u poslednjih 25 godina! Bubnjevi su mu omiljeni instrument od osme godine. Poznat je po tome što može simultano da svira dva bas bubnja.  Na četvrtom mestu našao se je Slaj Danbar (Slay Dunbar), iz rege dua “Sly And Robbie”, koji se predstavio i na “Nišvilu” 2011. godine. Bubnjevi su mu postali strast od 15. godine. Oni su najbolja i najčvršća ritam sekcija, po mišljenju mnogih. Treće mesto pripalo je Nilu Pirtu  (Neil Peart) iz benda “Rush”. Osvajao je mnoge nagrade, a poznat je po svojoj spremnosti i izdržljivosti. Drugo mesto rezervisano je za Stjuarta Koplanda (Stewart Copeland) iz benda “The Police”. Stručnjaci tvrde da ga je njegov jedinstveni stil učinio jednim od najpopularnijih svetskih bubnjara. Iako je levoruk, to mu ne predstavlja problem da udara bubjeve kao dešnjak. Prvo mesto pripalo je bubnjaru rok benda “The Who”Kitu Munu (Keith Moon). Ovaj ekscentrični muzičar, koji je razbijao svoje instrumente na bini, preminuo je 1978. godine, od prevelike doze sedative. Časopis “Rolling Stones” ga je 2011. godine proglasio drugim najboljim bubnjarem svih vremena.

 

 

 

Najplaćeniji bubnjari

Ova lista nešto je drugačija.  Na petom mestu nalazi se Lars Urlih (Lars Ulrich) iz benda Metalika. Zaradio je 175 miliona dolara! Prvo se bavio tenisom, a onda se okrenuo muzici i jedna je od osnivača ovog hevi metal benda. Četvrti na lestvici je je Don Henli (Don Henley) jedan od osnivača  benda “Eagles”. Osim što su mu bubnjevi bili glavno zaduženje, bio je i pevač. “Hotel California” je pesma u kojoj možete čuti njega kao glavni vokal. Zaradio je 200 miliona dolara. Dejvid Dejv Grol (David Eric Grohl) iz benda “Nirvana” nalazi se na trećem mestu sa 225 miliona dolara. Aktivan je od osamdesetih godina prošlog veka. Nakon “Nirvane” svirao je u bednu “Foo Fighters”. 2011. godine dobio je nagradu “Božanski genije” magazina “MNE”. Drugi je Fil Kolins (Phil Collins) bubnajr grupe “Genesis”. Imao je izuzetnu solo karijeru u kojoj je osvojio sedam Gremija, dva Zlatna globusa i Oskar za najbolju originalnu pesmu. Počeo je sa 17 godina, a do 2011. godine kada se penzionisao zaradio je 250 miliona dolara. I najbogatiji od svih je Ringo Star (Ringo Starr - Richard Starkey) iz benda  “The Beatles”. On je zaradio 300 miliona dolara! U ovom bednu svirao je osam godina, a potom je započeo solo karijeru, a kasnije oformio  „All Stars Band“